• by:
  • January 1st, 2017
  • Category:

Stoeien en Bloeien


Een introductie van mijn boek "Stoeien en Bloeien", met alvast een eerste tip.

Stoeien & Bloeien

Beste lezer. Mag ik mij even voorstellen?

Ik ben een recent gepensioneerd huisarts, die na veertig jaar praktijk, het wat rustiger aan wil doen. Naast klassieke dokter verdiepte ik mij tijdens mijn loopbaan ook in verschillende complementaire geneeswijzen, waaronder behandeling met planten en vitaminen.

Om mijn patiënten beter en vollediger advies te kunnen geven schreef ik het boek ‘Stoeien en Bloeien’. Hierin doorloop ik verschillende aspecten van het leven zoals voeding, beweging, seksualiteit, tevreden zijn, meditatie. Je krijgt telkens praktisch bruikbare tips, ideeën en suggesties.

Ik ben blij om via deze blog regelmatig mijn ervaring met jullie te mogen delen. Klaar voor de eerste tip?  

Je tong schrapen bij het opstaan.

Als onderdeel van je ochtendritueel kan je met een lepeltje (of met een speciale tongschraper) enkele keren van achter naar voor over je tong gaan. Je zal zien dat er een beslag mee komt. Je spoelt je lepeltje af, en herhaalt de beweging zo enkele keren.

Tenslotte spoel je je mond met lauw water, dat je uitspuwt. Op je tong zetten zich gedurende de nacht diverse zaken vast: voedselresten, schimmels, bacteriën, afgeschilferde cellen. Het schrapen van je tong vermindert deze aanwezigheid. Je slikt anders een deel ervan in en je adem heeft minder kans om onaangenaam te ruiken.

Laat een lepeltje in de badkamer liggen. Een post-itje op de badkamerspiegel kan je eraan herinneren en je zal zien dat tongschrapen al snel een gewoonte zal worden.

Veel succes!
Willi Lichtert

Neem contact op

+32 476 93 67 88

Wettelijke verplichtingen

Schrijf je in op de nieuwsbrief