Advies & begeleiding

Dokter Willi Lichtert heeft een ruime ervaring in de holistische huisartsgeneeskunde, en een gedegen kennis van onderstaande vormen van aanvullende (complementaire) geneeskunde. Hij kan je helpen een gepersonaliseerd preventief gezondheidsplan op te stellen. Hij biedt je op een natuurlijke manier ondersteuning bij bestaande aandoeningen.
gezonde voedingsmiddelen

Voedingstherapie

Wat je dagelijks eet en drinkt vormt de basis van je gezondheid. We bekijken dit samen, en na een eventueel bloedonderzoek, krijg je duidelijke en praktische aanbevelingen.

Fytotherapie

Geneeskrachtige planten of kruiden kunnen een waardevolle bijdrage leveren aan het behouden of verbeteren van  je gezondheid. Fytotherapie is zo oud als de mensheid. Steeds beter kent men de werkzame stoffen in een aantal kruiden. Het is wel het geheel van de inhoudsstoffen die het beste resultaat geeft, omdat ze mekaar versterken.
Belangrijk is gestandaardiseerde preparaten te gebruiken (gelulen, druppels…) waar steeds dezelfde concentratie van werkzame stoffen in aanwezig is.

Planten kunnen in zeldzame gevallen ook bijwerkingen hebben. Voor sommige aandoeningen zijn ze onvoldoende krachtig. Laat je begeleiden door personen met gedegen kennis ter zake.

Orthomoleculaire geneeskunde

Hier worden vitaminen, mineralen, aminozuren, en andere stoffen (ook wel ortho-ceuticals genaamd) gebruikt.
Er wordt gestreefd naar een optimale concentratie van deze stoffen in het lichaam.
Bloedonderzoek kan helpen je correcte status van deze stoffen na te gaan.
De juiste dosering is belangrijk, laat je goed begeleiden.

Neuraaltherapie

Dit is een pijnbehandeling waarbij injecties worden toegediend met locale anesthetica.
De inspuitingen gebeuren op de plaats van de pijn of op afstand. 

Bioresonantie

Deze methode meet het magnetisch veld van organen en lichaamssystemen.  Je houdt eenvoudigweg een staaf in je hand, verbonden met een toestel en een laptop. De resultaten verschijnen op het scherm.

Bioresonantie biedt volgens mijn ervaring boeiende mogelijkheden om de toestand van het lichaam te evalueren en verborgen aandachtspunten te detecteren. Ik gebruik dit enkel als aanvulling op een grondig klassiek geneeskundig onderzoek. 

Relaxatie en meditatie

Meditatie en relaxatie kan je gemakkelijk leren en toepassen in je dagelijkse leven. De voordelen zijn legio: meer energie, toegenomen zelfvertrouwen, warme uitstraling, betere gezondheid, intenser genieten van je leven...
Dokter Lichtert heeft een ruime ervaring hiermee en zet je graag op weg.

‘Als doen wordt bezield door de tijdloze kwaliteit van Zijn, dan is er sprake van succes.’
Eckhart Tolle

Neem contact op

+32 476 93 67 88

Wettelijke verplichtingen

Schrijf je in op de nieuwsbrief