• by:
  • January 1st, 2017
  • Category:

Biodanza


Biodanza is bewegen op leuke muziek, volgens je eigen mogelijkheden.

"Biodanza is bewegen op leuke muziek, volgens je eigen mogelijkheden. Biodanza is gemakkelijk en plezierig, het is ontspannend en je krijgt meer energie."

Merkwaardig hoe het leven Danst. Merkwaardig hoe het leven kan stromen.

Vroeger hield ik niet van dansen. Een slow was het verste waar ik mij aan waagde, tegen het einde van de dansavond dan nog, gesterkt door een glaasje bier.

Langs sacrale dans, tango, wals, scottish ervaarde ik geleidelijk aan het plezier en de ontspanning dat dansen kan brengen.

Biodanza bracht dit ook, en nog zoveel meer. Wisselende leuke en intense dansen, ontmoeting met andere mensen, met jezelf en met de groep, een diepe en lange werking…blijheid, energie, warmte zijn altijd aanwezig.

Na een tiental jaar wekelijks te dansen, en een intense opleiding van drie jaar in de Vlaamse Biodanzaschool, komen nu snel mijn eerste eigen lessen als leraar (supervisie) eraan.

Wat voel ik daarbij?

Eerst en vooral dankbaarheid. Voor Rolando Toro, de chileense psycholoog en antropoloog die Biodanza ontwikkelde. Voor de directrices van de school, die ons hun beste kennis en ervaring overdroegen. Voor mijn partner Greet (trouwens ook één van de schooldirectrices) voor haar onbaatzuchtige steun en liefde. Dankbaarheid dat ik zelf gezond ben en mag ontplooien.

Verwondering voor de onverwachte mogelijkheden die in de mens aanwezig zijn.

Enthousiasme om het dansen en de mooie energie die ontstaat tijdens de vivencia (lessen) te delen.

Kom er ook eens van proeven !

Neem contact op

+32 476 93 67 88

Wettelijke verplichtingen

Schrijf je in op de nieuwsbrief