Stoeien en bloeien

Bestel je exemplaar

Je exemplaar wordt verzonden na betaling van € 20 per exemplaar op het rekeningnummer: BE28 001 0755 283 20 op naam van Willy Lichtert
 

Stoeien & Bloeien

Stoeien en Bloeien is het boek dat dokter Willi Lichtert schreef gedurende de laatste jaren van zijn huisartscarrière. 
Hij verdiepte zich in verschillende complementaire (aanvulllende ) geneeswijzen en volgde meerdere cursussen persoonlijke ontwikkeling. 

Op basis van wat hij in zijn 40-jarige praktijk en in zijn eigen leven meemaakte, is Stoeien en Bloeien geschreven. 
Het boek beoogt je aan te zetten tot een persoonlijke, preventieve en natuurlijke aanpak van je  gezondheid vanuit verschillende invalshoeken.

Vanwaar de titel Stoeien en Bloeien?

Bloeien staat voor opengaan, ontplooien, ontwikkelen van wat in jou aanwezig is. Groeien en bloeien zoals een bloem, een plant, een boom. Zoals voorbeelden uit de geschiedenis van de mensheid: Marco Polo, Hildegard von Bingen, Washington, Matin Luther King, Einstein, Michael Jordan…

Stoeien gaat over de plezierige, speelse wijze waarop dit bloeien kan gebeuren. Zonder moeten, zonder dwang, zonder schuldgevoelens. Zoals een kind: onbezorgd, open, volgens een natuurlijk verloop. Zoals een volwassene: bewust genietend, rijk aan levenservaring.

Stoeien staat ook voor in beweging komen. Fysiek bewegen door te wandelen, te dansen, te zingen. Door beweging te brengen in diverse onderdelen van je leven zoals je emoties, je zelfkennis, je seksualiteit.
‘Ik wil ontvouwen. Ik wil nergens opgevouwen blijven, omdat daar waar ik opgevouwen ben, ik onwaarachtig ben.’
Rainer Maria Rilke

Wat vind je in Stoeien en Bloeien?

Op een eenvoudige en duidelijke manier doorloop je in Stoeien en Bloeien verschillende aspecten van het leven. 
Het lichaam komt ruim aan bod met onder meer verzorging, beweging, ademhaling, voeding en voedselintoleranties. Enkele andere onderwerpen zijn stress, seksualiteit, tevreden zijn, meditatie, spiritualiteit.

Telkens krijg je prikkelende ideeën, zachte suggesties, praktische tips die je onmiddellijk kan toepassen in je dagelijks leven.
Iemand zei me: ‘Jouw boek is een vriend geworden.’
‘Mensen reizen de wereld af, en verwonderen zich over de hoogte van de bergen, over de wilde golven van de zeeën, over de bewegingen van de sterren, en toch lopen ze zichzelf voorbij zonder zich te verwonderen.’
Augustinus

  Stoeien en bloeien, een leuke titel voor een medisch boek. Voor iedereen toegankelijk en vlot leesbaar, met een heleboel wist-je dat-jes en gezonde tips voor lichaam en geest. Dank uWilli.

  HVdW

  Graag heb ik je boek gelezen, het leest heel vlot.
  Dit boek leent er zich toe om per hoofdstuk of om één onderwerp te lezen.
  Je kan er gemakkelijk iets opzoeken, om zo dan dit deel even opnieuw te lezen.
  Dit boek nodigt je uit om te werken aan je gezondheid.
  Hartelijk dank!

  Lieve P

  Het boek is een aanrader voor jong en oud, het is zeer leerzaam en gaat over beweging, seksualiteit, stress, voeding en spiritualiteit. Het is aangenaam om te lezen in begrijpelijke taal. Mijn man, kinderen en ikzelf hebben er dingen in onderlijnd die we herkennen en die we bijleren. Het is ideaal en origineel als geschenk aan mijn vrienden.

  Claire

Neem contact op

+32 476 93 67 88

Wettelijke verplichtingen

Schrijf je in op de nieuwsbrief