Biodanza!

Biodanza

Wat is Biodanza?

Je vindt hier de woorden bios (het leven) en danza (beweging). Dat staat voor je leven dansen, je leven in beweging en in balans brengen door gemakkelijk en fijn te dansen. 

Eenvoudig gezegd: een manier om te bewegen, te dansen. Gemakkelijk, eenvoudig, plezierig

Ben je minder beweeglijk, heb je hier of daar in je lichaam een ongemak: ook dan kan je komen mee dansen. Tussendoor kan je gerust even gaan zitten, dat is helemaal goed.


Biodanza is voor iedereen toegankelijk. Je hebt geen danservaring nodig, je beweegt zoals jij bent, je danst binnen jouw mogelijkheden. 

Genieten komt op de eerste plaats, genieten van de muziek, het bewegen, het samenzijn. 

De dansen zijn wisselend en gevarieerd. Vitaal en plezierig, en ook rustig en ontspannend. Alleen, soms met twee, drie of meer, en ook met de hele groep. 

Onze muziek komt uit verschillende genres: klassiek, popmuziek, wereldmuziek.

Biodanza is in de jaren 1960 gestart door Rolando Toro Araneda, een Chileense antropoloog en psycholoog. Langzaamaan zag hij in de praktijk wat muziek en beweging bij mensen te weeg bracht. Hij bouwde vanuit zijn ervaring verder tot wat Biodanza nu biedt aan mogelijkheden. Voor jong en oud, voor fitte en minder fitte mensen, voor gezonde en minder gezonde.

Ik dans nu een  tiental jaar zelf wekelijks Biodanza , en volgde de driejarige intense opleiding tot leraar, met praktijk en theoretisch wetenschappelijke achtergrond. Als arts ben ik blij Biodanza te kunnen aanbieden als bijkomend instrument om je gezondheid zelf in handen te nemen.


Een wekelijkse Biodanzales van anderhalf uur heeft positieve effecten voor je hele week en je hele leven. Kom zelf meebewegen; jouw ervaring, jouw beleving zal je zoveel meer vertellen.

Fysiek

Lichamelijk geeft Biodanza je sterkere spieren, soepelheid, relaxatie

Emotioneel

Mentaal vind je evenwicht, welbevinden, ontspanning, levensvreugde

Sociaal

Biodanza geeft je warme contacten met interactie, feedback, samenzijn

Dindagvoormiddag bij Willi Lichtert

  • contacteer mij voor de data

Van 10u tot 11u30 in De Bib, Schoolstraat 23, 1980 Zemst

Dinsdagavond bij Greet Selderslaghs

  • contacteer mij voor de data

van 19u30 tot 21u30 in de Bib, Schoolstraat 23 1980 Zemst

Neem contact op

+32 476 93 67 88

Wettelijke verplichtingen

Schrijf je in op de nieuwsbrief